Потребителите на Windows 10 са недоволни от агресивното разпространение на Microsoft Edge

6
1981

Неотдавна потребителите на актуалната към днешен ден версия на операционната система Windows 10 започнаха автоматично да получават уеб браузъра Microsoft Edge базиран на енджина на Сhromium. Въпреки че новото приложение предлага редица подобрения в сравнение с предишната версия на Microsoft Edge, потребителите са крайно недоволни от методите, които използва софтуерния гигант, за да привлече вниманието. Десетки негативни съобщения се появиха в Twitter и в другите социални мрежи и интернет площадки.

Разпространението на Microsoft Edge се осъществява чрез специално обновяване, което не може да бъде избегнато. Но това далече не е всичко. След инсталирането компютърът се рестартира и всичко изглежда както обикновено. Но няколко секунди след логването в системата, на целия екран изскача програмен прозорец за „запознаване“ с възможностите на преработения Edge. Това уведомление показва базовите настройки и начина, по който става импорта на данни от другите браузъри. Потребителите изключително много се дразнят, че не могат да махнат това уведомление с клавишите Ctrl + W и дори с Alt + F4, а от него нищо не се вижда и не може да се работи. Microsoft насила принуждава да се започне работата с Edge,след което вече може да се кликне върху малкото кръстче. Но и в този случая се показва специално приветствие.

Изданието The Verge уточни, че Microsoft е отговорил на това, но без каквато и да било конкретика – потребителите можели просто да се откажат.

2.4 11 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари