6.7 C
София

Потребителите се оплакват, че пачът срещу уязвимостта PrintNightmare забавя работата на Windows 10

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Натрупа се огромен брой потребителски жалби, в които се казва че след инсталирането на обновяването KB5005033, което решава проблема с уязвимостта PrintNightmare, техните персонални компютри и лаптопи, работещи под управлението на Windows 10, са започнали да работят осезателно по-бавно както в игрови режим, така и просто при стартирането на операционната система. Забавянето се усеща и при работа с документи, когато се гледат филми и дори при сърфиране в интернет.

В редица жалби се казва, че след инсталирането на този пач, игрите започват да се забавят и да лагват, а възпроизвеждането на видеата прекъсва. При някои потребители има забиване на операционната система. Един от тези хора се оплака, че обновяването KB5005033 дотолкова сринало неговата операционна система, че той дори не е успял да стартира процеса на нейното автоматично възстановяване.

Да си припомним, че преди няколко дни Microsoft представи обновяванията KB5005031 и KB5005033 които решават проблема с критичната уязвимост PrintNightmare, която дава възможност на хакерите отдалечено или локално да стартират вредоносен код на атакувания компютър със системни права.

Интересно е, че в края на месец юли Microsoft представи обновяването KB5004296, което оправя бъговете, намаляващи производителността на операционната система при игрите от предишните пачове на софтуерния гигант, включително обновяванията KB5000842 и KB5001330 за Windows 10. Очевидно е, че сега историята се повтаря.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини