На 2 май Microsoft анонсира Windows 10 S – леко опростена, но по-бърза и по-защитена версия на операционната система, създадена за учебния сегмент. Това си е същата Windows, само че без възможност за инсталиране на външни приложения, а само от магазина Windows Store.

Заедно със самата SKU софтуерният гигант представи и Surface Laptop с Windows 10 Pro, както и няколко други подобни устройства, произведени от партньорите. Microsoft специално подчерта, че притежателите на Surface Laptop ще могат безплатно да се обновят до Windows 10 Pro до края на тази година, а за останалите ъпдейтът ще струва $50.

Оказа се, че има и друга група потребители, които могат да ъпгдейтват от Windows 10 S до Windows 10 Pro абсолютно безплатно. Това са хората с ограничени възможности, използващи най-различни спомагателни технологии за по-добро зрение и слух. Тези хора често използват специализирани приложения за да улеснят работата с компютъра.

Тъй като потребителят с влошено зрение няма право да инсталира приложения извън Windows Store, той няма да може да използва приложението, с което е свикнал в ежедневието си. Ето защо Microsoft реши да даде на тези хора възможност за безплатно обновяване от Windows 10 S до Windows 10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Потребителите с ограничени възможности могат безплатно да се обновят от Windows 10 S към Windows 10 Pro"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка