На 2 май Microsoft анонсира Windows 10 S – леко опростена, но по-бърза и по-защитена версия на операционната система, създадена за учебния сегмент. Това си е същата Windows, само че без възможност за инсталиране на външни приложения, а само от магазина Windows Store.

Заедно със самата SKU софтуерният гигант представи и Surface Laptop с Windows 10 Pro, както и няколко други подобни устройства, произведени от партньорите. Microsoft специално подчерта, че притежателите на Surface Laptop ще могат безплатно да се обновят до Windows 10 Pro до края на тази година, а за останалите ъпдейтът ще струва $50.

Оказа се, че има и друга група потребители, които могат да ъпгдейтват от Windows 10 S до Windows 10 Pro абсолютно безплатно. Това са хората с ограничени възможности, използващи най-различни спомагателни технологии за по-добро зрение и слух. Тези хора често използват специализирани приложения за да улеснят работата с компютъра.

Тъй като потребителят с влошено зрение няма право да инсталира приложения извън Windows Store, той няма да може да използва приложението, с което е свикнал в ежедневието си. Ето защо Microsoft реши да даде на тези хора възможност за безплатно обновяване от Windows 10 S до Windows 10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Потребителите с ограничени възможности могат безплатно да се обновят от Windows 10 S към Windows 10 Pro"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
djagi
djagi

С други думи, обновяването ще е безплатно за всички, които знаят за тази възможност.

CHIMERA
CHIMERA

Всички версий са безплатни,защото Windows 10 се спонсорира от NSA,Military of defence и т.н.( Цената на OS 10 e платена преди пускането му 🙂 ).

Бай Гейтс
Бай Гейтс

Така е, но вземи се научи къде се пише „й“ и къде „и“, щото такава дума като „версий“ няма в българския език

CHIMERA
CHIMERA

Стават и грешки 🙂