Потребителите с Edge и инсталиран блокатор на рекламите загубиха достъп до YouTube

6
738

Новият браузър Microsoft Edge с Chromium енджина бързо набира обороти. Въпреки това, уеб браузърът има някои проблеми и недоизгладени неща. В края на миналата седмица софтуерният гигант потвърди проблема, че потребителите с инсталирани приложения за блокиране на рекламите губят достъп до YouTube.

Потребителите използващи разширенията AdBlock и AdBlock Plus за браузъра Microsoft Edge изведнъж започнаха масово да се оплакват от проблеми с YouTube. Използването на тези разширения в Edge не дава възможност да се гледат клиповете в YouTube. Проблемът се проявява както при ОС Windows, така и при macOS.

Microsoft потвърди проблема, а в сайта за техническа поддръжка се появи следното съобщение:

„Ние разбрахме, че някои потребители с разширенията AdBlock (Plus) и Adblock имат проблеми с достъпа до видеата на YouTube. Ако сте се сблъскали с тази грешка, навярно виждате само черен екран при опит да пуснете видеото. Видяхме, че същото се случва при всички операционни системи и всички канали на Microsoft Edge“.

Публикуваният скрийншот показва какво се вижда при стартирането на видео плеър в подобни условия – на екрана просто излиза надписът: „Възникна грешка. Моля опитайте отново по-късно“.

Microsoft вече предложи едно съвсем „ефективно решение“ на този проблем – трябва просто да се изключи AdBlock. Корпорацията заяви, че това действие и обновяването на страницата ще отстрани проблема.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари