Потребителите с Windows 7 все още могат безплатно да се обновят до Windows 10

9
2663

Microsoft официално прекрати поддръжката на операционната система Windows 7 през месец януари тази година, което означава, че за тази ОС вече не се предлагат каквито и да било обновявания. Но вчера и днес различните технологични сайтове отново съобщават, че е възможно безплатното обновяване от Windows 7 към Windows 10, въпреки че това предложение не е актуално от вече няколко години.

Това означава, че ако имате лиценз за своята Windows 7 или Windows 8.1, то можете да си инсталирате Windows 10 безплатно, вместо да плащате немалките $120 за съответния ъпдейт. Уеб порталът WindowsLatest е на мнение, че Microsoft няма как да да не знае за тази вратичка, но предпочита да я остави отворена, за да се повиши броят на потребителите, работещи под управлението на Windows 10, с което може да се оказва страхотен пазарен натиск.

Обновяването до Windows 10 най-лесно може да стане чрез помощната програма Media Creation Tool. След нейното стартиране е необходимо да се избере обновяване със запазване на потребителските файлове, което трябва да стане без интернет връзка. След приключване на обновяването и включването на устройството към Глобалната мрежа, се осъществява активирането на цифровия лиценз за Windows 10. Този метод не е подходящ за инсталиране на операционната система от нулата.

Според статистиките на Netmarketshare, делът на Windows 10 през месец април тази година е намалял с 1,26%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари