Потребители на Instagram се оплакаха от хакнати профили

1
662
Много хора се оплакаха от хакнати профили в Instagram, като много от атаките са почти идентични помежду си.

Доста потребители са установили, че са извън акаунтите си, а при повторното им влизане се оказало, че техните имена, снимка на профила, контактна информация и описание са били променени.

Нападателите са променяли снимката на профила с герой от анимационни филми на Дисни или Пиксар, а профилът се оказал с имейл на руски домейн от първо ниво. В някои акаунти, хакерите дори успели да изключат двуфакторната оторизация.

Редица потребители са съобщили за хакерските прояви в Мashable макар, че много повече жалби са регистрирани в Reddit и в Twitter. Хакерите не са добавяли в хакнатите профили нови публикации и не са премахвали старите.

Въпреки, че в помощния център на Instagram има страница за хакнати акаунти, тя, според източници на портала Мashable, се оказва безполезна.

„Цялата тази смесица, която Instagram Ви изпраща, за да можете да върнете профила си, предизвиква смях и представлява набор от неработещи връзки и автоматични писма, които с нищо не помагат“ – пише една от жертвите на нападателите Абигейл Новак.

Още един потребител заяви, че е успял да си възстанови акаунта, но с голяма трудност.

Когато научим, че акаунт е бил хакнат, ние затваряме достъпа до него и предлагаме на собственика да премине през процес на възстановяване, за да може да смени паролата си и да предприеме други мерки, необходими за защита на профила„, заяви говорителят на Instagram.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тралала
Тралала

Глупак!