fbpx
-4.2 C
София

Потребители твърдят, че бъг в iCloud приложението за Windows добавя снимки и клипове на други потребители в библиотеките им

Синхронизирането на видеоклипове води до повреден файл, който показва случайни изображения от непознати източници

Най-четени

Какво по дяволите?! Настройването на iPhone да прави резервно копие в iCloud е най-добрата възможност за синхронизиране, тъй като то се извършва във фонов режим в реално време. Някои хора обаче искат да имат по-голям контрол върху резервните си копия и избират да използват приложението iCloud. За съжаление изглежда, че нов бъг нарушава процеса за потребителите на Windows и застрашава поверителността на всички останали потребители на iCloud.

Наскоро Apple актуализира своя уебсайт iCloud, като му придаде по-модерен вид и повече функции. Изглежда обаче, че Купертино е блокирала и работата на приложението iCloud за Windows. Не е ясно дали двете промени са свързани, но приложението за Windows има обезпокоителни проблеми.

Някои потребители са съобщили на MacRumors, че ако видеоклиповете им се синхронизират с iCloud чрез приложението за Windows, те се повреждат и стават неизползваеми. Потребителите на iPhone 13 Pro и iPhone 14 Pro казват, че при опит за синхронизиране на видео, заснето на техния телефон, заснемането се появява черно с линии.

Други потребители представят още по-неприятни проблеми. Някои казват, че докато се опитват да гледат повредените видеоклипове, в библиотеката им в iCloud или в самия повреден видеоклип се появяват допълнителни чужди снимки и видеоклипове.

„Какво!? Никога не съм снимал хамбургер.“

iCloud за Windows поврежда видеоклипове, записани от iPhone 14 pro max, което води до черни видеоклипове с линии„, казва един от постерите във форума на MacRumors. „В редки случаи тя вмъква снимки във видеоклипове от неизвестни източници, вероятно от чужди iCloud акаунти. Показвани са ми снимки на чужди семейства, които никога не съм виждал през живота си, футболни мачове и други случайни снимки. Очевидно това е изключително притеснително и не ме кара да се чувствам сигурен при използването на iCloud.“

Наистина, ако снимки и видеоклипове от други потребители на iCloud се разбъркват произволно в акаунти на други хора, Apple има сериозен проблем с поверителността. Дори ако той е изолиран за приложението iCloud за Windows, последиците за потребителите като цяло са обезпокоителни. Ако случайни изображения се появяват в акаунтите на потребителите на Windows, как потребителите на Mac могат да бъдат сигурни, че не се споделят техни снимки?

Потърсихме Apple за коментар, но не получихме отговор.

От друга страна, при търсене в специалната общност за поддръжка на iCloud на Apple няма скорошни публикации относно този проблем, въпреки че потребителите на форума на MacRumors твърдят, че са съобщили за него. По същия начин, освен отразяването на проблема в Twitter, потребителите мълчат и в Twitter. Засега единствените съобщения изглежда идват от форумите на MacRumors. Възможно е всичко това да е нечия лоша шега, която се е превърнала в домино и е излязла извън контрол, но докато Apple не отговори, бъдете предпазливи, когато архивирате снимки и видеоклипове от телефона си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини