Почти е готов прототипът на SpaceX Starship за орбитални тестове

0
526

Илън Мъск публикува в своята Twitter страница две снимки на почти готовия прототип на космическия кораб Starship. Вижда се, че той е много по-голям от своята тестова версия Starhopper.

Новите изображения дават отлична представа за мащаба на този проект и веднага може да се види, че това не е просто кораб за извеждане на сателити в орбита, а нещо много по-значимо. Вижда се и доколко е готов новият SpaceX Starship – той е вече на финалната фаза.

Първите тестови полети на Starship са планирани за след един месец. SpaceX вече подаде заявка до Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC), за получаване на разрешение за извеждане на космическия кораб в орбита. Космическата компания на Илън Мъск възнамерява по време на първия тест да издигне кораба на височина 20 км и да го приземи обратно на космодрума. Комерсиалните полети на Starship трябва да започнат към края на 2021 година, след което този космически кораб се очаква да стане основата на космическия бизнес на SpaceX. Може да се каже, че от този проект зависи бъдещето на компанията и всичко трябва да бъде внимателно тествано и настроено.

Да напомним, че Starship и Super Heavy са космическият кораб и супертежката ракета носител на SpaceX, които ще заменят сегашната фамилия ракети Falcon и кораби Dragon.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за