Почти милиард: Windows 10 е инсталирана на 900 милиона компютърни устройства

21
957

На 24 септември Microsoft официално обяви тази новина чрез Twitter акаунта на Юсуф Мехди, корпоративния вицепрезидент на групата Modern Life, Search and Devices Group. Той добави, че през последните 12 месеца към новата операционна система на Microsoft са преминали повече потребители, отколкото през през изминалите няколко години.

През месец март тази година операционната система Windows 10 бе инсталирана на около 800 милиона компютърни устройства. Тоест, само за половин година над 100 милиона потребители са преминали към новата ОС. Юсуф Мехди специално подчертава, че Microsoft се стреми към иновации. Той обеща, че корпорацията няма да разочарова потребителите и обеща за следващата седмица редица приятни изненади и невероятни открития.

Пазарните аналитици отбелязват, че колкото повече наближава спирането на поддръжката на ОС Windows 7, толкова повече потребители ще преминават към новата Windows 10. По този начин заветният за Microsoft милиард инсталирани операционни системи Windows 10 може да се осъществи по-рано от очакваното.

И все пак да си припомним, че през 2015 година, когато излезе Windows 10, мениджмънтът на Microsoft твърдеше, че първият милиард инсталации ще бъде осъществен в края на 2018 година. Ето че софтуерният гигант с известно закъснение ще изпълни обещанието си, въпреки че това ще стане с цената на спирането на поддръжката на най-разпространената ОС – Windows 7.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
16 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ше мигрираме ли
ше мигрираме ли

веднага да го махнат и да сложат Линукс Минт 19.2 х64 с графична среда Cinnamon пакетен мениджър Apt дисплей сървър Xorg и система за иницилиализация systemd освен това с шел Bash аудио сървър Pulseaudio и буутлоадър Grub след което да направят git clone на хранилището в github където е драйвера за Wifi и да го компилират – колко е лесно да се мине на Линукс!

Ован Ованов
Ован Ованов

А как ще го направи този git clone без WiFi и ако няма кабел… Мъчение, ей…

kkkkkk
kkkkkk

Не е необходим git clone! Там има driver manager, който засича липсващите драйвери и ви предлага да ги свали и инсталира. По-лесно отколкото да обикаляте по сайтовете на производителите на компонентите на вашето PC. Колкото до кабела много ми се иска вие да не сте имали такъв докато сте писали този коментар…… то по същата логика и ако няма ток пак няма да станат нещата……Не разбрахте ли, че хейта ясно показва вашето невежество!

Петър
Петър

А защо трябва да е толкова сложно, сложи това направи онова смени третото. Много малък процент от хората са на ясно с материята, а и да са на ясно да не мислиш че всеки път ще се занимават да я правят цялата тази гимнастика. Инсталираш и ползваш това е, не искам да възхвалявам Windows, но ползването му е елементарно, без въвеждане на редове код за най малкото действие. Това му трябва на линукс за да стане по масова, колкото и лека да е не е създадена за обикновеният потребител, а именно от него идва големият процент ползватели.

hood
hood

Те заради това развиват PowerShell, щото е много лесно без писане на команди. Я, поразрови се из нета как се премахва Скайп, как се спира Cortana и т.н. Май с команди и то само до другия ъпдейт, когато ще ти ги инсталират отново. Как се инсталира firewall на Windows (впрочем не съм виждал 100% работещ)? Клик на браузера, пишеш сайт, кликаш да теглиш, после кликаш не знам колко пъти „Next“. И, за чий това? Ми такива „ракетни“ науки като да провериш домейн, netstat? Пак ще пишеш, защото и в Уиндоус е с команди. Като ти е много сложно да инсталираш… Виж още »

Мангалата
Мангалата

Мноо си прос пеше! Ти някога опитвал ли си се да сложиш Ubuntu на нов компютър? Всичко е Next->Next->Next->Finish. Какво компилиране, какви 5 рупии. Освен това като речеш да си сложиш допълнителните програми отваряш си Ubuntu Software и си търсиш всичко от там. Кеф ти Gimp, PDF composer, кеф ти видео редактор, и т.н., а не да ходиш като идиот по warez сайтовете, па да дърпаш, па да разархивираш, па да инсталираш. Ако ти си играят игри, слагаш Steam Client и си в играта. Само идиот би ползваш бозата в днешно времеме.

Иван
Иван

Манго, откакто се върна от Холандия много начетен и образУван се пишеш.

Мангалата
Мангалата

Бай ибание, на други места съм ходил, но никога не съм ходил до холандско.

Fermin
Fermin

Линукс се инсталирва за около 20 минути дори и за по-кратко, нищо не трябва да гит клоунваш защото си идва със всички дривери за WIFI и не само, единствено трябва да инсталираш драйвера на графичната карта който може да си смъкнеш от производителя, не го слушай тоя каун по-горе, ти все едно неинсталирваш драйвери за Уиндоус като го качиш за първи път та дори съм сигурен че много повече гимнастики имаш осносно драйверите от колкото в Линукс, последно си сложих Линукс Минт на най-новия ми лап топ и нищо не трябваше да инсталирвам допълнително, а на него имам FullHD (картата… Виж още »

Пенчо
Пенчо

Ох майкааа …. като ми почнете с тея коменентари …. само виж как си написал инсталира – цитирам те „инсталирва“ …. Като дрънкате толкоз много за тез линукси, некой случайно да играе игри под тях …. са ще кажете ееее да как … всичко върви …. и всички знаем, че има wine и всички знаем, че е една голяма боза! Както имахме един познат и идваше всеки ден в нашата стая да играе един lol щото в тях нямало да си сложи windows …. Неудобен е ей! Не че не става. Неудобен е. И то за доста от нещата. И… Виж още »

brak@brak.brak

Някои дистрибуции имат опция автоматично да ти слагат драйвера. Ако избереш тази опция естествено. За Manjaro. Други го слагат без да имаш опция. Deepin например. А истинските потребители предпочитат отворения код, затова повечето дистрота слагат отворения по подразбиране, а собственическия, е допълнително. Отворените драйвери са от голямо значение за сигурността. Тъй като кодът се вижда и се знае какво има писано. А за Уин., ще напиша това: Отдавна умря, а това, че го имало на 900мил устройства, не е затова, защото потребителите го искат, а защото не са имали избор още с покупката. Много от нещата се продават с Уин… Виж още »

Пенчо
Пенчо

И си купете нокиа с фенерче …. щото ако разберете гуглю кво прави …. Даже телефон с шайба най-добре …

kkkkkk
kkkkkk

Тези гупости, написани по-горе въобще не са верни. Линукс се инсталира по-лесно от всеки един уиндоус. Имам предвид всичко с програми и драйвери.
Със сигурност не сте ползвали споменатия Минт за да твърдите подобно нещо.

пс Личен съвет: Инсталирайте го дори на виртуална машина и ще разберете неговите предимства….до тогава просто няма смисъл да се излагате. Успех!

the professor
the professor

вероятно в броенето на инсталациите влизат и преинсталациите, когато се счупи…

Маев
Маев

Напълно възможно. Освен тпва през 2015-та казаха милиард устройства за 3 години. Уж началото на 2018-та щеше да е. Петилетката за 3 години, ама наобратно. Само не знам защо всичко троли във всяка новина, вместо да се обсъжда новината.

_nib_
_nib_

На печелившите-честито.Я лично си суркам седмИцата.

TGR
TGR

На мен ми е интересно, дали броят нелегалните инсталации, виртуалките и лицензите за OEM, машини, които седят по складовете….

ngc-bg
ngc-bg

Ето тук е истината! Изказването е очевиден маркетингов ход, за който MS не могат да бъдат обвинени – правят го всички. Каква точно data обаче се ползва е друг въпрос. Имаше един стар лаф- не „статистика“, а „стъкмистика“…Та ясно е че всяка инсталация, установила контакт с MS сървъри и изпратила начален телеметричен пакет се брои, като активна в така изнесената новина. Също е доста важно кога се оповестяват такива „новини“. Ако си представите че са достигнали преди година Х инсталации, но от тогава докладват пред публиката 70% от Х, то в правилният момент за бизнеса ще направят анонс: „Ейй гледайте… Виж още »

iPhone XR
iPhone XR

Почти милиард: Windows 10 е инсталирана на 900 милиона компютърни устройства

A Лайнокса е инсталиран на пет компота от априлското въстание с 64кб рам.

TGR
TGR

Ох пак ли ти с ограничената еко система се обаждаш.
Пич, много си тесногръд. Същото мога да кажа за твоят ХR- затворен, ограничен боклук, за его маниаци.

brak@brak.brak

Точно Лин работи с терабайти РАМ, където Уин може само да мечтае. А ти тъпанаро, не работиш изобщо!