fbpx
-1.2 C
София

Почти 30% от новия сорс код в GitHub е написан с помощта на невронна мрежа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вицепрезидентът на GitHub Next – екипът, който въвежда използването на инструменти с изкуствен интелект с помощта на програмисти в най-голямата онлайн услуга за хостинг на IT проекти, в интервю пред уеб изданието Axios заяви, че почти една трета от новия сорс-код на тази площадка е написан с помощта на невронната мрежа Copilot. Оге де Мур (Oege de Moor) отбеляза, че половината от разработчиците, които са пробвали как работи тази невронна мрежа, са продължили да използват и по-нататък.

Copilot анализира сорс-кода, написан от програмиста и може да предлага нови редове или алтернативен код, като евентуално може и да премахва и възможните повторения. Тази невронна мрежа е създадена на базата на системата OpenAI Codex и е обучена с помощта на няколко терабайта общодостъпен сорс-код. Може да се каже, че тя може да преобразува човешкия език в език за програмиране. Copilot работи на принципа на автоматичното допълване на познания, като се самообучава по време на работа. Това означава, че с течение на времето тя започва да работи по-добре и по-точно.

Към днешен ден Copilot поддържа всички популярни езици за програмиране, включително Java, както и средите за разработване Neovim, IntelliJ IDEA и PyCharm, а съвсем скоро и Visual Studio. Това ще даде възможност тази технология да достигне до по-широка аудитория, а програмирането да стане по-достъпно за 200 милиона начинаещи кодери.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини