fbpx
17.7 C
София

Почти 30% от новия сорс код в GitHub е написан с помощта на невронна мрежа

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Вицепрезидентът на GitHub Next – екипът, който въвежда използването на инструменти с изкуствен интелект с помощта на програмисти в най-голямата онлайн услуга за хостинг на IT проекти, в интервю пред уеб изданието Axios заяви, че почти една трета от новия сорс-код на тази площадка е написан с помощта на невронната мрежа Copilot. Оге де Мур (Oege de Moor) отбеляза, че половината от разработчиците, които са пробвали как работи тази невронна мрежа, са продължили да използват и по-нататък.

Copilot анализира сорс-кода, написан от програмиста и може да предлага нови редове или алтернативен код, като евентуално може и да премахва и възможните повторения. Тази невронна мрежа е създадена на базата на системата OpenAI Codex и е обучена с помощта на няколко терабайта общодостъпен сорс-код. Може да се каже, че тя може да преобразува човешкия език в език за програмиране. Copilot работи на принципа на автоматичното допълване на познания, като се самообучава по време на работа. Това означава, че с течение на времето тя започва да работи по-добре и по-точно.

Към днешен ден Copilot поддържа всички популярни езици за програмиране, включително Java, както и средите за разработване Neovim, IntelliJ IDEA и PyCharm, а съвсем скоро и Visual Studio. Това ще даде възможност тази технология да достигне до по-широка аудитория, а програмирането да стане по-достъпно за 200 милиона начинаещи кодери.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини