Появиха се холографски версии на Outlook Mail и Calendar за HoloLens

0
13

Microsoft съобщи за нови „холографски“ версии на Outlook Mail и Calendar за своя шлем за виртуална и допълнена реалност HoloLens. Засега това са само два скрийншота с не особено добро качество, а как точно работят тези програми е възможно да се види само с помощта на HoloLens с цена $3000 и SDK за него.

 

Засега „холографските“ програми от офис-пакета са с ограничена функционалност. Неотдавна корпорацията съобщи, че HoloLens вече без проблем работи с обикновените плоски програми и е възможно едновременната работа на три приложения. Засега офис-приложенията за HoloLens не могат да проверяват текстовете за грешки, не могат да осъществяват директен печат на принтер, a създадените с новия софтуер документи се налага те да се записват в електронен облак. Поддържат се OneDrive и DropBox.

 

Microsoft специално подчертава, че приложенията за HoloLens се създават на същата платформа, като приложенията за Windows 10 – Universal Windows Platform (UWP) и създаването на нов софтуер за HoloLens става лесно, без програмистите да отделят време и усилия за осигуряване на съвместимост за различните устройства.

 

Неотдавна се появи и холографска версия на Skype, която дава възможност за по-пълноценно общуване. Това е едно ново направление и триизмерният интерфейс в допълнената реалност ще предложи съвсем ново ниво на взаимодействие с компютрите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за