fbpx
0 C
София

Появи се нова заплаха относно обема на производството на електроника – работещите във Виетнам излязоха в отпуск

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

През последните години Виетнам се превърна в популярна алтернатива на китайските индустриални обекти и на първия етап от пандемията местният бизнес можеше да продължи да работи, но това лято поредната вълна от разпространение на коронавирус принуди местните служители буквално да живеят на работните си места. Сега те получиха възможността да се приберат по домовете си за почивка, но отливът на работна ръка в този случай заплашва с нов спад в производството.

Индустриалните райони на Виетнам това лято се опитаха внимателно да спазват мерките за предотвратяване на разпространението на инфекцията. Intel, която управлява съоръжение за тестване и опаковане на процесори в региона например, е похарчила близо 6 милиона долара за организиране на условията на труд на работниците в съответствие с правителствените изисквания. Обикновените служители бяха принудени да живеят в палаткови лагери на територията на предприятието, а по-висшите служители бяха настанени в близките общежития и хотели.

Както отбелязва Bloomberg, с настъпването на есента ограниченията отслабват и сега служителите на виетнамските предприятия имат възможността да се приберат по домовете си. Повече от два милиона души са изразили готовността си да се възползват незабавно от тази възможност и затова местните предприятия са изложени на риск от недостиг на работна ръка. В електронната индустрия например, той ще достигне 56% от необходимото ниво. В допълнение към подизпълнителите на Intel и Apple, компаниите във Виетнам също са собственост на Samsung Electronics, която произвежда по-голямата част от смартфоните в тази страна. Ако числеността на оперативния персонал в предприятията във Виетнам се намали наполовина, това ще се отрази негативно върху тяхната производителност. Недостигът на електроника в индустрията може само да се влоши.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини