Разполагаме с много възможности за уеб браузъри. Все по-голяма група от хора обаче прави избора си на база поверителността, която предлагат различните опции. Не е рядкост определен браузър да бъде заклеймен от тази група.

Добра алтернатива за тези хора може да бъде Brave браузърът. Той е фокусиран именно върху поверителността на потребителите. Освен това има изграден механизъм, който ги възнаграждава.

Всеки желаещ да се включи в частната рекламна платформа към програмата, ще получава заплащане. Показваните реклами са съобразени с поверителността и не следят потребителя.

Използва се blockchain-базиран рекламен модел. Възнаграждението се получава в Basic Attention Tokens (BAT). Валутата може да се използва за подкрепа на любим сайт или личност, която създава съдържание, без да се налага да търпим досадни реклами.

Имаме избор по отношение на това колко реклами да виждаме. В същото време можем да блокираме тези, които източват данни за нас. Ad Blocker-а може да се сравни с този на Firefox.

Според създателите, зареждането на сайтове е „между 3 и 6 пъти по-бързо в сравнение с конкурентните браузъри“.  Успешно се пести памет и се щади батерията – както на компютър, така и на мобилен телефон.

До сега Brave беше в бета фаза, но след одобрението на потребителите по света, първата стабилна версия вече е налична.

Програмата е базирана на Chromium, което осигурява гладко преживяване по отношение на посещението на уеб сайтове.

Ако концепцията ви допада, може да пробвате браузъра като го изтеглите от тук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари