По време на карантината Илън Мъск модернизира заводите на Tesla

7
1505

Властите принудиха Tesla да затвори своята фабрика във Фримонт, но Илън Мъск не възнамерява напразно да изгуби това време. Различните медии съобщават, че през това време Tesla ще направи модернизация на оборудването на поточните линии и ще подобри производството.

На 23 март тази година Tesla обяви, че затваря своите фабрики във Фримонт, Калифорния и Gigafactory в щата Ню Йорк, за да се избегне разпространението на новия коронавирус сред десетките хиляди работни и служители на Tesla. Ръководството на Tesla доколкото можеше се съпротивляваше на това решение на властите, въпреки че според всички независими пазарни аналитици, нейното финансово състояние е стабилно.

Мъск ще използва тези обстоятелства в полза на компанията. Уеб порталът Electrek съобщи, че по време на карантината ще използва малък брой специалисти, които ще модернизират поточните линии.

Във фабриката във Фримонт компанията планира да направи големи промени, които ще увеличат производствените мощности на поточните линии на кросоувъра Model Y. Налага се допълнително строителство, което вече е разрешено от американските власти.

Същото се случва и във втората Gigafactory на Tesla в Невада. Тя още не е официално отворена, но се знае, че в нея ще се произвеждат акумулаторни блокове и трансмисии за електромобилите на Tesla. И в този завод производството е почти спряло и през това време се извършва модернизация.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Няма и да ги отвори повече…

Иван
Иван

Кое те кара да мислиш така?

Мъск
Мъск

Абе що не триете мненията на Бай Миле хейтъра, и на професора по-горе?

Бай Миеле
Бай Миеле

Защото са релевантни…
Пък и вече отиват на загуба заводите на мъзгоч келеш… така че колко му е да влезе още по-навътре с дефицита.

AxOx
AxOx

Властите забраняват на хората да работят в близост един до друг… таа как Мъск си представя, че ще накара специалистите да модернизират завода, без да наруши закона?
Защото да накараш работниците да излизат навън и да бачкат е престъпление при условие, че президентите нареждат да не се прави!

Иван
Иван

Модернизирането на завода се прави докато … познай? – е празен. А сега се сети защо и дали има опастност някой да се зарази от празен завод с евентуално по един който оправя всяка поточна линия.

Бай Миеле
Бай Миеле

Иванчо, отивай да модернизираш линиите на Мъзгоча. Стига си писал само глупости по форумите.
Знаем, че си влюбен в Мъзгоча, но твоето вече е мания – абнормално увлечение е !!!