По-малко от седмица след като стигна $20 хиляди, курсът на Bitcoin мина и границата от $40 хиляди

5
1030

Водещата криптовалута, с най-голяма пазарна капитализация в света, Биткойн днес постигна още един рекорд. Стойността на един BTC успя да мине границата от $40 хиляди за първи път в историята.

Напоследък рекордите там са доста чести

Преди по-малко от седмица, курсът за една дигитална монета отново стана най-висок за първи път, преминавайки границата от $20 хиляди. През 2017 година бяхме на крачка да видим това нещо, но не успяхме. Последва доста продължителен спад в стойността.

Ако трябва да сравним пазарната капитализация на криптовалутата, то тя в момента е много близо до тази на Tesla – 7-та най-ценна компания в САЩ. Днес, общата пазарна капитализация на всички криптовалути в комбинация надмина $1 трилион.

Към момента на писането, цената се е върнала до ниво от $38 100, което все още е с почти 7% по-високо от вчерашния курс.

Със сигурност днешният рекорд е помогнал на някои да се превърнат в чисто нови милионери, а на други да увеличат значително вече съществуващото си богатство

Главният изпълнителен директор на Square, Джак Дорси, през октомври взе $50 милиона от парите на компанията и купи Биткойн с тях. Тогава цената беше $11 хиляди за брой. Към днешния ден, инвестицията се е увеличила до над $182 милиона.

Причините за продължаващия растеж в курса могат да бъдат много

  • От една страна имаме скорошното приемане на крипто в най-голямата платформа за разплащания PayPal.
  • От друга страна имаме много институционални инвеститори, които разпознаха в лицето на BTC средство за съхранение на стойност, точно като златото.
  • Все по-голямото внимание около криптовалутите кара все повече малки инвеститори да си пробват късмета на крипто лотарията.
5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари