По нареждане на американските власти бе арестуван ръководителя на най-голямата румънска биткойн борса

4
2238

CEO на биткойн борсата на Румъния CoinFlux Влад Нистор бе арестуван по нареждане на американските власти, а банковите сметки на компанията бяха блокирани. Информацията е на местното уеб издание Mediafax.

Според тази информация, Нистор е обвинен в мошеничество, участие в организирана престъпна дейност и пране на пари. Екстрадирането на Влад Нистор в САЩ ще се разглежда от апелационния съд на Букурещ.

Малко след неговия арест, борсата CoinFlux прекрати работа и публикува официално изявление, в което се казва, че нейните банкови сметки са замразени, от което директно са пострадали финансовите средства на потребителите. Компанията заявява, че полага всички усилия, за да освободи парите на своите клиенти.

CoinFlux е основана през 2015 година и към днешен ден е осъществила трансакции за над 200 милиона евро. Криптовалутната борса търгуваше с биткойни, Ethereum, Litecoin и XRP.

Уеб порталът Cryptocoinspy допълва, че заподозряният е задържан без да бъдат обяснени причините. Още на следващия ден Нистор е предаден на агентите на американските тайни служби в Румъния и сега се подготвят документите за неговото екстрадиране. Cryptocoinspy заяви, че разследването едва сега започва, но САЩ иска екстрадиране на румънеца.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Румънците и те, командвани отвън свеждат главица и задоволяват ФАЩ…

така е то
така е то

Когато надрусани миризливи американски негра отвличат от улицата посред бял ден и изнасилват групово до смърт в Окинава 12-годишно японско момиченце, съди ги американски военен съд. И ги осъжда на… смяна на името и преместване в друга военна база. Когато обаче румънец или българин направи в родината си нещо напълно законно, което обаче не се харесва на краварите и техните еврейски господари, още на следващия ден го предават на агенти на американските тайни служби и след няколко дни го екстрадират зад океана. А наглите кравари строят в центъра на столицата ни паметници на летците, които са избивали българи в последната… Виж още »

Десидент
Десидент

Демокрация е днес, тоталитаризма беше назад във времето

Гадьо
Гадьо

„Още на следващия ден Нистор е предаден на агентите на американските тайни служби в Румъния и сега се подготвят документите за неговото екстрадиране.“

Това последното въобще не е вярно! Първо румънския съд трябва да реши дали да бъде екстрадиран и след това може да го екстрадират. Поне да бяхте прочели до край статията в Медиафакс – източника който сте посочили! 🙂