Правителството вече приема е-документи

0
38

Българските граждани вече ще могат да подават електронно подписани документи до Министерския съвет на адрес [email protected] Това съобщиха в понеделник от правителствената информационна служба. Министърът на държавната администрация Димитър Калчев е одобрил указания за приемането и издаването на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис. Така се изпълнява правителственото решение от юли 2004 г., с което от началото на 2005 година Министерският съвет, министрите, Националният статистически институт и Националният осигурителен институт са длъжни да започнат приемането на е-документи, както и да издават лицензи, одобрения и други административни актове, подписани с универсален електронен подпис. Решението е част от процеса по изграждане на електронно правителство, припомнят от „Дондуков“ 1.

Право да извършват и получават електронни изявления от името на Министерския съвет, както и да ги подписват като официални електронни документи, имат само министър-председателят, началникът на кабинета му, вицепремиерите, министърът на държавната администрация, министърът без портфейл, главният секретар на правителството и шефовете на дирекции.

Министерският съвет ще приема документи от други ведомства чрез електронна поща с адрес [email protected] Гражданите могат да изпращат жалби до администрацията на Министерския съвет на адрес [email protected] Входящи електронно подписани документи ще се приемат и чрез външни носители (дискети или дискове) в деловодството на Министерския съвет на адрес София 1594, бул. „Дондуков“ №1, уточняват от правителствената пресслужба.
Източник: Dnevnik.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари