fbpx
8.8 C
София

Правителството на САЩ публикува годишния си доклад за неидентифицирани въздушни явления (UAP)

Най-четени

Службата на директора на националното разузнаване (ODNI) публикува годишния си доклад за 2022 г. относно неидентифицираните въздушни явления (НВД / UAP).

Това е новата правителствена фраза за НЛО / UFO. 

В допълнение към 144-те доклада за НЛО, обхванати от предварителната оценка на ODNI от юни 2021 г., има още 247 нови доклада. Други 119 са открити впоследствие или са докладвани извън периода на предварителното събиране.

Към 30 август 2022 г. са анализирани и описани общо 510 доклада за НЛО. Още повече информация е предоставена в класифицираната версия на този доклад, заявиха от агенцията.

Според първоначалния анализ:

  • 26 доклада са характеризирани като безпилотни летателни системи (БЛС) или обекти, подобни на БЛС;
  • 163 са характеризирани като балони или обекти, подобни на балони;
  • Шест са приписани на безпорядък (птици, метеорологични явления или въздушни отпадъци като пластмасови торбички). 

ODNI и новосъздадената Служба за разрешаване на аномалии в цялата област (AARO) ще използват данните за разрешаване на останалите 171 все още некатегоризирани случаи за UAP.

Някои от тях са показали необичайни летателни характеристики или експлоатационни способности, които изискват допълнителен анализ.

ODNI и AARO признават, че определен брой инциденти с UAP могат да се дължат на нередности или отклонения в сензорите. 

Като например грешка на оператора или на оборудването.

В доклада се отбелязва също така, че по-голямата част от новите доклади за UAP произхождат от летци и оператори от ВМС и ВВС на САЩ. UAP представляват опасност за безопасността на полетите поради неразрешеното им присъствие в ограниченото въздушно пространство. 

Досега обаче не са докладвани сблъсъци между американски въздухоплавателни средства и UAP.

Нито една среща с UAP не е допринесла пряко за неблагоприятни последици за здравето на наблюдателя(ите). AARO ще продължи да проследява всички докладвани здравни проблеми, свързани с инциденти, ако те възникнат на по-късна дата.

Некласифицираният доклад от 12 страници трябваше да бъде изготвен не по-късно от 31 октомври 2022 г. Ще се изготвя ежегодно до 31 октомври 2026 г., съгласно изискването, установено в раздел 1683 от Закона за разрешаване на националната отбрана (NDAA) за финансовата година (FY) 2022.

Струва си да се повтори, че това публично издание е некласифицираната версия на доклада. Съгласно Приложение А докладът трябва да включва подробна разбивка на всяко докладвано събитие. Нищо от това не присъства тук и вероятно е запазено за класифицираната версия само за оторизирани лица. Дано информация от нея се появи в публичното пространство.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини