10.8 C
София

Правят филм за Шерил Сандбърг от Facebook

Най-четени

Ако се интересувате от историята на Facebook, със сигурност сте гледали филма „Социалната мрежа“. В случай, че ви е бил недостатъчен, то имаме добра новина за вас – скоро ще излезе нов филм посветена Главния оперативен директор на компанията Шерил Сандбърг. От Sony Pictures са получили правата за филмирането на наскоро излязлата й книга „Lean In“, за която писахме преди няколко месеца.

Lean In: Women, Work, and the Will to Lead, както е пълното заглавие на книгата, е вдъхновяващ текст, чиято цел е да мотивира жените да се опитат да работят на най-високите постове в индустрията, доминирани главно от мъже и то особено след като родят деца.

Президентът на Sony Pictures Хана Мингела е била главният двигател на преговорите с Leanln.org – фондацията, която технически държи правата върху книгата на Сандбърг. Всички приходи от сделката, следователно, ще отидат не при самата Сандбърг, а при споменатата фондация.

Що се отнася до сценария на филма, за него ще се погрижи Нел Сковел – авторка помогнала на Сандбърг при писането на книгата. Според това, което знаем в момента, филмът няма да се фокусира главно върху историята на самата Сандберг, а по-скоро ще разнищва темите, засегнати в книгата.

Засега нямаме информация кога да очакваме филма по кината. Sony Pictures, обаче, е същото студио, което направи „Социалната мрежа“, така че новият филм вероятно ще бъде в същия дух.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини