fbpx
13.6 C
София

Правят филм по коментар в интернет

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

По принцип, идеята за филм е плод или на дългогодишна работа, или на творческо вдъхновение. С развитието на технологиите и все по-осезаемото влияние на интернет върху човешкия живот, тази тенденция би могла да се промени. Така например, еднa напълно обикновена извършена дейност в интернет може да събуди творческия дух и да стане началото за създаването на кино продукция. Нещо подобно се е случило и преди една седмица…

Потребителски коментар в интернет заражда идеята за филм. Правата върху създаването на кино продукцията, основана на юзърската активност в мрежата дори вече са закупени от лидерите в индустрията – Warner Bros. Те възнамеряват да съберат екип от най-добрите режисьори, сценаристи, оператори и естествено, актьори, за да започнат заснемането на филм, чиято концепция се базира единствено и само върху потребителски коментар в интернет.

Сайтът, на който е публикуван коментарът, е Reddit. Става въпрос за социална страница с новинарска насоченост и опцията потребителите сами да постват развълнувалите ги новини, линкове, изображения и видео материали. Коментарът, събудил интереса на Warner Bros, е хипотетичен въпрос, който един от потребителите на Reddit задава на широката аудиторията. Въпросът е следният: „Бих ли могъл да разруша цялата Римска империя по време на епохата на Юстиниан, ако се върна назад във времето с батальон на американската военноморска пехота или пък със специалния военноморски отряд за извънредни ситуации?”

Странният въпрос на потребителя привлякъл вниманието на James Erwin – популярен в САЩ автор, който на два пъти е бил Jeopardy шампион (американско телевизионно шоу, чиято главна идея е задаването и отговарянето на въпроси, свързани с литературата, киното, изкуствата, култура и цивилизация, историята и науката). James Erwin изразява мнение по хипотетичния потребителски въпрос в Reddit. След този пост, коментарите започват да валят един след друг, предизвиквайки бурна дискусия и събуждайки въображението на аудиторията. Чудатите идеи, давани в сайта, подтикват Warner Bros да ги използват за създаването на нова кино продукция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини