Предварителна информация за големите промени, които ще настъпят във Facebook

13
40

На 22 септември Марк Зукърбърг, който е изпълнителен директор на най-голямата социална мрежа Facebook, ще съобщи подробностите около големите промени, които ще настъпят в сайта. Това ще стане на конференцията за разработчици f8, планирана за тази седмица. Благодарение на някои неназовани източници от Facebook в медиите изтече предварителна информация за нововъведенията, предаде Digital Trends, цитирайки британския вестник Guardian.

Една от най-интересните новости, които ще бъдат представени на конференцията през тази седмица е тъй нареченият The Ticker. Вече е ясно каква услуга се крие зад това име. Става въпрос за поточна информация, която в реално време ще показва на потребителите това, което ги интересува. В специален панел ще вървят съобщения за действията на хората от списъка с приятели на съответния потребител. Ще се изобразява какво слушат познатите ви, какво четат, какво харесват и т.н. The Ticker няма да бъде задължителна услуга, поне по отношение на споделянето на данните там. Ако не желаете да информирате света какви са навиците ви в интернет ще можете да се изключите от поточната информация на приятелите си. The Ticker ще допълва сегашния новинарски поток на стената и вероятно ще бъде изобразяван в десния панел от интерфейса на Facebook.

Информацията около горния инструмент подсказва, че най-голямата социална мрежа е влязла в партньорство с големи доставчици на мултимедийно съдържание, което съвсем скоро ще бъде достъпно за потребителите. Очаква се по време на конференцията f8 да бъдат разкрити споразуменията на Facebook с известни компании, които ще доставят на хората в сайта филми, телевизионни програми и цифровизирани вестници. Налице ще има и музикални услуги. Очаква се да бъде обявено и сътрудничество между Facebook и Vevo, което ще включва стрийминг на лицензирани музикални видеоклипове.

Промени в добра посока се очакват и във връзка с популярния бутон за харесване на разни неща, който уебмастърите могат да поставят в сайтовете си. В момента те могат да избират между два надписа. Единият е за харесване, а другият е за препоръка на дадената страница. Резултатът от натискането на бутона е един и същ. След промените собствениците на сайтове ще имат по-богат избор от надписи. Към момента все още не е ясно дали промяната ще даде възможност за появата на бутон за изразяване на отрицателно отношение или тъй нареченото нехаресване.

Официалните лица на Facebook са отказали всякакъв коментар по отношение на изтеклата информация и ще се наложи да изчакаме няколко дни за да се уверим каква точно е истината. По непотвърдена информация, в момента в социалната мрежа кипи усилена работа по изчистване на последните бъгове за да може новите услуги да бъдат представени без засечки в четвъртък.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари