Предварителните поръчки на iPad забавят темпото си

0
31

Наскоро iPad, новият продукт на Apple, престана да бъде мит и се превърна в нещо, което можеш реално да поръчаш. Това означава, че вече можем да погледнем първите приблизителни данни както за темпа, така и за размера на продажбите, които отчита противоречивото изделие излизащо от фабриките за лъскави джунджурии на Стийв Джобс.

Блогърът Даниел Тело, който е познат с прякора си Deagol, е нещо като експерт по въпросите свързани с iPad. Той е проследил номерата на поръчките и благодарение на това е направил анализ, с който прави приблизителна прогноза за настоящия темп на продажбите на iPad. Сравнен е броят на продажбите и техният темп по часове.

Ако данните на Deagol са верни, то iPad е стартирал участието си на пазара с лавинообразен брой продажби, който достига 100 хиляди поръчки за първите десет часа и после започва да се забавя значително. Във втория и третия ден от началото на предварителните поръчки растежът вече е много малък.

Възможна причина за намаляването на темповете е, че след първия ден от отварянето на поръчките последваха почивните дни събота и неделя. Даниел Тело е представил в блога си няколко интересни графики, които илюстрират извлечените статистически данни за продажбите. Можете да се запознаете с пълния анализ на цифрите в самия блог на анализатора.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари