Преди години от Microsoft са се опитали да купят Nintendo – от там се спукали да се смеят

4
1459

Microsoft има редица предизвикателства при излизането на оригиналната Xbox конзола. Да се осигури първоначалната подкрепа едно от най-сериозните. Част от плана за осигуряването ѝ са потенциални големи придобивания.

В материал на Bloomberg се събира информация от бивши високопоставени представители на Microsoft

Разбираме за доста интересни и куриозни моменти. Стийв Балмър, тогавашен главен изпълнителен директор на Microsoft, мисли наистина на едро.

„Стийв ни накара да се срещнем с Nintendo, за да проверим дали те са склонни да обмислят варианта да ги придобием. Те просто се смяха до припадък. Представете си в продължение на един час някой да стои пред вас и да ви се смее. Общо взето така протече тази ни среща.“, разказва Кевин Бакхус, директор по отношенията с трети лица за Xbox по онова време.

От Microsoft решили да се пробват и с EA. От там били по-обрани в реакцията си и просто казали „Не, благодаря“, според Боб МакБрийн, ръководител на бизнес развитието.

Разговори са се случили и с компаниите Midway и Square. Те са протекли доста по-добре, но все пак не водят до реален резултат.

Макар и тези опити да се са провалили, усилията на Microsoft не спират

В крайна сметка компанията успява да извърши серия от придобивания, особено в последните няколко години. В активите на корпорацията вече се срещат няколко гейм студия, в момента тече процес по придобиване на ZeniMax Media, към портфолиото се прибавя и гигантския издател Bethesda.

Според водещия Xbox дивизията, Фил Спенсър, и изпълнителният директор на Microsoft, Сатя Надела, в бъдеще ще има още придобивания на компании от бранша на видео игрите.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари