Преди 3-месечния финансов отчет акциите на AMD стигнаха рекордна височина

2
666

На 7 юли тази година AMD започна продажбите на своите нови 7 nm продукти – десктоп процесорите Ryzen 3000 и графичните карти Radeon RX 5700, които се оказаха изключително удачни и се продават много добре. Следващата сряда, на 24 юли AMD трябва да публикува своя тримесечен финансов отчет за 2019 година, който се очаква да бъде особено успешен. На фона на тези очаквания и успешния старт на новите полупроводникови продукти цената на акциите на AMD непрекъснато се покачва.

Малко преди затварянето на борсата NASDAQ на 16 юли цената на акциите на AMD нарасна с $3,55 и достигна $34,39. По време на търговете цената на една акция достигна $34,55, след приключването на търговската сесия ръстът продължи. През последните 13 години акциите на AMD са прехвърляли $34 само в средата на 2006 година. Тоест, това е тяхната най-висока цена за последните 13 години.

От началото на 2019 година акциите на AMD поскъпнаха със 75% и няма никакви признаци този тренд да не продължи. Някои аналитици дори прогнозират, че към края на годината акциите на AMD ще се покачат с минимум 20%, а през пролетта – с още 17%. Всички с интерес наблюдават постиженията на AMD и всички събития, свързани с компанията, внимателно се следят.

Пълният финансов отчет на AMD за второто тримесечие на 2019 година трябва да излезе на 24 юли. Компанията прогнозира доход в размер от $1,47 до $1,57 милиарда, а Уолстрийт очаква $1,52 милиарда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари