Предлага се британците да бъдат предпазени от COVID-19 чрез приемане на витамин D

6
1171

Приблизително половината население на Великобритания изпитва дефицит на витамин D, което повишава уязвимостта на хората към новия коронавирус и другите вирусни инфекции. Призивите на правителството да се приемат повече хранителни добавки нямат ефект, твърди група учени. Те считат, че е необходимо централизирано обогатяване на хранителните продукти с витамин D, който да започне да се добавя към хляба, млякото и т.н. Именно по такъв начин се постъпва в Швеция, Финландия, САЩ и още много други страни.

Британското правителство препоръчва на всички свои граждани да приемат витамин D през зимните месеци, а на групите хора с повишен риск – през цялата година. Въпреки това, почти никой не спазва тези препоръки. Ето защо, според Адриан Марино, експерт по респираторни заболявания от Лондонския кралски университет, обогатяването на хранителните продукти с витамини е един много добър начин за укрепване здравето на населението.

Според редица научни изследвания, ниското ниво на витамин D, който се изработва от нашия организъм под въздействието на слънчевата светлина, води до повишен риск от заразяване с новия коронавирус и до по-тежко протичане на болестта COVID-19. Буквално миналата седмица испанските учени откриха, че 82% от пациентите с коронавирусна инфекция е фиксирано понижено ниво от този витамин. Но през последното десетилетие министерството на здравеопазването на Великобритания отказва да въведе практиката за обогатяване с витамин D на млеката, хляба и гроздовия сок.

2.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари