fbpx
16.8 C
София

Предприятието на Tesla в Шанхай е готово да увеличи обема на производството на електромобили до 16 000 на седмица

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според някои оценки, локдаунът в Шанхай, който принуди местното предприятие на Tesla да бъде затворено за 22 дни, намали тримесечното производство на електромобили с повече от 60 000 единици. За да компенсира загубите, сега компанията се опитва бързо да увеличи производствените обеми и тази седмица очаква да произведе 16 000 автомобила.

По традиция Reuters споделя данните от вътрешни информационни бюлетини на Tesla, касаещи служителите на китайското предприятие. От този вторник обектът в Шанхай ще увеличи ежедневното производство на електромобили до 2600 единици, въпреки че около хиляда коли бяха сглобени в понеделник. Планира се седмичните производствени обеми да бъдат увеличени до 16 000 електромобила, като се вземе предвид възможността предприятието да работи на три смени.

Компанията от 19 април успя частично да възобнови производството на електромобили в Шанхай, но въвеждането на допълнителни смени непрекъснато се отлага поради недостига на служители и компоненти, както и поради трудностите с логистиката. Първата група от 6000 служители на компанията трябваше да бъде транспортирана с автобуси, предоставени от общинското правителство в Шанхай, когато локдаунът в китайския метрополис все още не беше напълно отменен. Миналата неделя в града започнаха да се отварят метростанциите и някои линии, което позволи на жителите да стигат по-бързо до работа. През април Tesla успя да продаде само 1512 електромобила в Китай и не изнесе нито един, въпреки че заводът в Шанхай за компанията е най-големият експортен производител.

Между другото, ако сега едно предприятие в Шанхай успее да произвежда 16 000 автомобила на седмица, то теоретично ще може да произвежда 800 000 електромобила годишно и това ще бъде рекорд за компанията. Tesla възнамерява да построи още един завод в Шанхай, като заедно ще могат да увеличат производството до 2 милиона автомобила годишно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини