Предричат свършека на Интернет през 2006 година

2
29

Професорът от Техническия университет в Хелзинки Ханну Кари, счита, че през 2006 година Интернет ще престане да съществува поради прекомерното разпространение на компютърни вируси и спам. До този извод той стигнал, след обстоен анализ на тенденциите в световната мрежа.

“Съществуват много лоши хора, които нарочно създават хаос”, заявява професорът, “а с все по-бързото развитие на технологиите, лошите хора стават все повече на брой и все по-находчиви в дейността си.”, допълва той. В резултат на това, обемът на спама ще прескочи критичната граница и потребителите окончателно ще изгубят търпение. Освен това пропуските в безопасността в глобален мащаб са много сериозни и на практика достатъчно добър хакер може да вземе под контрол стотици компютри и да ги използва за сериозни атаки срещу различни потребители или учреждения.

Все пак Интернет може да бъде спасен. Според Ханну Кари това може да стане само чрез сериозни превантивни мерки – подобряване на инфраструктурата, осигуряване на по-висока безопасност на програмното обезпечение и най-вече усъвършенстване на потребителската идентификация.

Източник: Български фактор

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари