Представена е библиотеката WebODF 0.5.0 с възможност за редактиране на ODF файлове

0
76

Публикувана е новата версия на  JavaScript-библиотеката WebODF 0.5.0, позволяваща интегрирането в произволен сайт или уеб-приложение на средства за преглед, създаване и редактиране на документи с формат Document Format (ODF). WebODF лесно се интегрира с уеб-програмите и може да работи както с десктоп, така и с мобилни компютърни системи. За обработката на Document Format се използва само HTML, CSS и JavaScript и не се налага използването на сървърни програми. Кодът на проекта се разпространява с AGPL лиценз.

Освен работа с документи, WebODF позволява прегледа на презентации и електронни таблици, създадени чрез MS Office или OpenOffice/LibreOffice и записани в OpenDocument формат.

Една от най-интересните възможности, вградени в WebODF е технологията за съвместно редактиране и рецензиране на документите, позволяваща на няколко потребителя да внасят промени в един и същ документ и/или да обсъждат неговата тематика, като всички действия се осъществяват чрез удобен уеб-интерфейс и не е необходимо обвързване с външни онлайн-услуги.

Ключов момент в WebODF 0.5.0 е добавянето на API за лесно реализиране на редактори за текстови документи с ODF формат и възможността за добавяне на собствени варианти на интерфейса в WebODF.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари