Представен е нов съвременен начин за измерване на кръвното налягане

5
15362

Обикновено за измерване на кръвното налягане се използва маншет, който се увива около ръката и е свързан с ръчна помпа и манометър или цифрова скала за показване на налягането. Измереното по този начин налягане в с достатъчно голяма точност, но този маншет е невъзможно да се носи цял ден, а за хората с хипертония би било изключително полезно да виждат кръвното си налягане в реално време.

Австралийските специалисти от университета Монаш представиха иновативно малко и портативно устройство, което мери кръвното налагане по съвсем друг начин. Системата включва компактен радар с непрекъсната вълна (continuous wave radar, CWR) във вид на неголям стикер, който се залепва на гърдите и сензор във вид на клипс (photoplethysmogram sensor, PPG), който се поставя върху меката част на лявото ухо.

С помощта на тези два сензора системата изчислява времето, което изминава от свиването на сърдечния мускул, в резултат от което се изтласка кръв, до достигането на потока кръв до меката част на ухото. Основното преимущество на тази иновация е, че няма никакъв дискомфорт по време на носене на системата. По този начин може да се извършва непрекъснат мониторинг на кръвното налагане независимо от състоянието на потребителя – по време на сън или при сутрешния крос.

По време на тестовете новата система показва 93% точност в стационарен режим и 83% по време на извършване на физически упражнения.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Чапаев
Чапаев

Интересно дали въобще работи на хора страдащи от обезитет….

bp100
bp100

bp100
bp100

Напредък
Напредък

20 год casio часовник мери кръвно
обаче днес ще носиш паяк на гърдите и лаптоп ?

Дълголетие - силни крака ,празна глава
Дълголетие - силни крака ,празна глава

Идва ерата на ниското кръвно – отиваш до магазина цъкаш колко скъпо е станало и си заминаваш.

0 изядени калории
60 калории изгорени
––––––––––––
0-60 = -60кал дънките падът, няма диабет, няма кръвно, няма дименция , грипа няма за какво да се хване.