Организаторите на шампионата Electric GT за първи път представиха пред широката публика модифицираните електромобили Tesla Model S. Това стана директно на състезателната писта Барселона-Каталуня, която се използва за ралитата Formula 1, GP2, MotoGP, GT и т.н.

Представителите на Electric GT Holdings Inc. и SPV Racing споделиха, че в Tesla P100DL (EPCS V2.3) са направени много промени. Въпреки допълнителната рама за осигуряване безопасността на пилота, електромобилът е с 500 кг по-лек от серийния модел. Това е постигнато чрез карбоновите плоскости на купето.

Състезателният електромобил се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,1 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от серийната версия. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Седанът EPCS V2.3 (Electric Production Car Series) е оборудван със състезателните гуми Pirelli P Zero, състезателни спирачки, преработено окачване и има подобрена динамика чрез предния сплитер и задния спойлер. Мощността на електродвигателите в 585 KW (778 конски сили), а въртящият момент е 996 Нм. С поставената 100 KWh батерия, Tesla P100DL може да измине 90 километра в боен режим. Това е достатъчно за 19 стандартни обиколки на трасето с дължина 4,655 километра.

Цената на състезателния електромобил EPCS V2.3 Tesla P100DL е приблизително $350 000.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Really?
Really?

„с дължина 4,655 километра“ – евала …

Saint_Jazz
Saint_Jazz

Има си запетая, поне сега. Не знам какво не си видял?

Теслите къртят миФки! :)
Теслите къртят миФки! :)

Състезателен автомобил за $350К – и електронно скопен на 250 км/час. Абе, ееееееей! Моето 18-годишно Ауди А8, дето днес не струва и $3500, без проблеми вдига 280 на българска магистрала бееееее! Представям си пък какви състезания ще правят. Кара значи пилота 20 минути с над 200, подобрява времето си с 2.31 секунди и след това влиза в кокпита за… 3-4 часа, да зареди батериите… А в това време уважаемите зрители могат да отидат до близкия бар, да пийнат няколко малки, да свалят някоя мацка, да я заведат в хотел, да и ударят една патка и да се върнат навреме за… Виж още »

Пенчо
Пенчо

ти май си забравил да си вземеш хапчетата, теслата е най-бързата кола в света не веднъж доказано от реномирани издания ама твоята барака дето е изхвърлена като боклук и ти си я взел от кофата е по-добра ? доообре

Георги
Георги

Пича с 18 годишното Ауди май въобще не е в час със състезанията!
С пожелания да си го кара още 18 години.

Чул те господ, Гоше! :)
Чул те господ, Гоше! :)

Дано и през следващите 18 години бизнесът ми да върви така, че да нямам проблеми да карам 4200 кубика кола! А после мога да ти я подаря, ако още не си се самоубил от мъка, чакайки да си получиш теслата, платена миналата година 😉

Палуестиниец
Палуестиниец

Нали знаеш, че твоя бизнес с предоставяне на задния ти двор много бързо се амортизира.
Като ти амортизират ауспуха от прекомерна употреба и разширяване на фи-то, тогава какво ще правиш ?
Гейдър ли си. гейдераст ли си, какво си ?

Георги
Георги

До пича с Аудито:
Не си в час не само с колите, а и с бизнеса! Щом, като караш кола на 18 год. за 3500$, и си седнал да се фукаш с нея и твърдиш,че бизнесът ти върви…
Грамотните хора сами ще си направят извод за теб.