Предстоящото обновяване за Windows 10 ще повиши производителността на дисковете

11
3950

Със следващото обновяване Windows 10 2004, което трябва да излезе през месец май ще бъде ускорена работата на операционната система с класическите хард дискове. Това е постигнато чрез намаляване използването на дисковия ресурс при индексирането и търсенето на Windows 10.

След новия ъпдейт Windows 10 ще ограничава или изцяло ще спира всички действия по индексиране на съдържанието когато потребителят работи с файлове – копира, изтрива файлове, работи с големи бази данни или по какъвто и да било начин използва дисковата подсистема на своето компютърно устройство.

Уеб порталът Windows Latest отбеляза, че ефектът ще се забележи най-вече при използването на хард дискове, а потребителите с SSD няма да усетят особена разлика. Значително е подобрен алгоритъмът на индексиране, който вече не използва така активно дисковете и не ги замърсява с излишни данни. Определя се и кога е ежедневната пикова активност на потребителя, за да може индексирането да се извърши когато компютърът не се използва активно.

Майският ъпдейт ще донесе промени и в интерфейса. Дисковете ще бъдат разделени на HDD и SSD, а в Task Manager ще се показва температурата на видеокартата.

Обновяването Windows 10 2004 вече е готово и трябва да излезе следващия месец. Въпреки това Microsoft усилено работи върху подобряване на своите алгоритми за търсене в ОС Windows. Новата, още по-подобрена версия на Windows Search се очаква да бъде представена в голямото есенно обновяване Windows 10 20H2.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари