Президентът на САЩ вече има официална Facebook страница

0
8

Президентската институция в САЩ вече има официален Facebook профил, след като администрацията на Барак Обама получи одобрение от социалната мрежа за създаването на собствен профил.

Той ще се използва от президента на Съединените щати, за да комуникира директно с обществото. Първият пост на Обама представляваше видео, в което той показва Белия дом и по-специално неговите градински площи, докато обяснява повече за промените в климата.

Интересът на публиката към профила на Обама закономерно бе висок и набързо Facebook страницата вече бе харесана от повече от 12 000 души.

Президентът на Съединените щати отдавна има присъствие в социалните медии и е известен с това, че има профил в LinkedIn, собствен Twitter акаунт, както и регистрация в Quora. Досега обаче Обама присъстваше във Facebook с личния си профил, който той използваше за политическата си кампания. Законите на САЩ забраняват смесването на партийни и държавни дела, поради което президентската институция се нуждаеше от отделен и самостоятелен акаунт в социалната мрежа. Съответно, когато Обама напусне Белия дом, най-вероятно страницата ще бъде предадена на следващия президент.

Администрацията на Обама е известна и с това, че в нея намериха място някои изтъкнати фигури от Силициевата долина, сред които бившата шефка в Google Меган Смит и бившият главен юрисконсулт на Twitter Алекс МакГилври.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за