В интервю за MIT Technology Review, президентът на Baidu Чжан Яцин каза, че Baidu възнамерява да излезе далече извън границите на Китай, като главното оръжие в завоюването на световния пазар ще бъде изкуственият интелект.

Към днешен ден в Baidu работят 1700 специалиста по ИИ. Говорейки за интересите на компанията в областта на изкуствения интелект, Яцин сравни ИИ с електричеството. Според него, именно това ще доведе до развитието на най-различни нови компании, които ще преобразят до неузнаваемост различните сектори на глобалния пазар. Президентът даде пример – съвместната работа на Baidu и компанията Bosch, в рамките на която се създават електронни топографски карти с много висока резолюция.

В момента Baidu работи върху проекти, свързани с безпилотния транспорт в Китай и САЩ. Президентът на Baidu счита, че комерсиалното развитие на безпилотните летателни апарати трябва да започне в Китай, понеже регулирането на пътния поток в Китай е много по-лошо. Но от друга страна, държавните регулатори предпочитат да работят с компании, произвеждащи роботизирани автомобили.

Според Яцин, през следващите 5-10 години хората ще видят много повече успешни китайски компании на глобалния пазар.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
LALALALALAZapoznat Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zapoznat
Zapoznat

ИИ тук, ИИ там… този ИИ стана като мантра.
Да вземат да измислят истинският ИИ.
Това в момента са си „интелигентни“ алгоритми, които ги има още от 80-те години. Какъв ИИ, какви 5 лв.

LALALALALA
LALALALALA

Скайнет – ще дадем ток на всички – мноо ток… безплатно