През изминалото тримесечие Lenovo е продала повече смартфони, отколкото компютри

0
29
Съгласно данните в публикувания от компанията Lenovo доклад за второто тримесечие на текущата година, за първи път китайският производител е продал повече смартфони, отколкото компютри. За последните три месеца Lenovo е реализирала 15,8 милиона „умни“ телефони, като с този показател компанията вече заема четвърто място в класацията на най-големите производители на смартфони в света и потвърждава челната позиция на родния си китайски пазар.

Що се отнася до компютрите, тук Lenovo отново потвърждава факта, че в момента е най-големият производител на компютри в глобален мащаб, като държи 20 процента от световния пазар на този тип устройства. Продажбите на персонални компютри са съставили 49% от общите приходи на компанията. В допълнение, тя е продала с 12% повече лаптопи, въпреки че в световен мащаб продажбите на преносими компютри отбелязват спад с няколко процента.

Що се отнася до общите приходи на китайския производител на електроника, то данните в доклада са следните: приходите на компанията за тримесечието са били 10,4 милиарда долара, което е с 18% повече в сравнение със същия период на миналата година. Чистата печалба на Lenovo също е нараснала, при това с цели 23%, и за тримесечието е достигнала 214 милиона щатски долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари