През месец май китайските продажби на Tesla Model Y са се увеличили двойно

1
434

Китайските медии публикуваха информация, че миналия месец продажбите на електромобилите модел Tesla Model Y китайско производство са се увеличили над два пъти. Според информацията на China Automotive Information Net, броят на регистрираните през месец май тази година на територията на Китай Model Y е нараснал до 12 785 електромобила, докато през месец април продадените електрически автомобили от този модел са били 5 520.

Забелязва се и ръст при продажбите на по-евтиния електромобил Tesla Model 3. Докато през месец април в Китай са били продадени 6 429 нови Model 3, то през месец май продажбите на този модел са нараснали до 9 324 електромобила. От друга страна, продажбите на Tesla за месец април са значително по-малки от тези през месец март. Причината за това е, че Tesla спря производството на електромобили за две седмици, за да извърши техническо обслужване и настройка на поточните линии на своята гигафабрика в Шанхай.

Данните на китайската асоциация за леките автомобили, които бяха публикувани преди няколко дни, почти изцяло съвпадат с тази информация. Според публикуваните от тази асоциация данни, през месец май Tesla е продала електромобили от всякакъв вид с общ брой 33 463, докато продажбите за месец април тази година са били 25 845. Според прогнозата на китайската асоциация на леките автомобили продажбите на електромобилите на Tesla ще продължат да растат.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари