През месец февруари Украйна ще се изключва от интернет

4
177

През месец февруари тази година Украйна ще остава без достъп до Глобалната мрежа. Причината за това са протестите на местните интернет провайдъри.

Украинските провайдъри организираха мащабна стачка, с която се противопоставят на монополизацията на пазара. През следващия месец са избрани четири дни, през които в тази държава ще бъде изключен достъпа до интернет.

Стачката официално е обявена за 3, 11, 12 и 20 февруари. Тя трябва да привлече вниманието към един от главните проблеми в страната – монополът на енергийните компании относно включването на базовите станции към електрическата мрежа.

За създаването на качествена 3G и 4G мобилна връзка е необходимо да се поставят предаватели на разстояние 100-200 метра един от друг, като за всеки един от тях трябва да се осигури интернет и захранване. Мобилните оператори са принудени да използват услугите на енергийните компании, което е твърде скъпо.

Според изискванията, базовите станции трябва да бъдат поставени на специални стълбове, аналогични на електрическите стълбове за уличното осветление. Но това е в прерогативите единствено на енергийните компании, които „грубо злоупотребяват с монополното си положение“. Това е причината, поради която Украйна ще остава без интернет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари