През месец февруари Tesla започва производството на зарядни станции за електромобили в Китай

2
481

Едно от най-важните условия за масовото разпространение на електромобилите е наличието на добре развита мрежа от зарядни станции за тях, за да може всеки собственик на електрически автомобил да има възможност да го зарежда и в извънградски условия. Това е и причината Tesla да подаде заявка за започване на производството на зарядни станции в Шанхай, където вече произвежда електромобили.

Информацията за подадената заявка бе публикувана от Reuters. В документа се казва, че през месец февруари 2021 година Tesla ще започне производството на зарядни станции за електромобили, като производствените мощности за тях ще бъдат разположени до гигафабриката в Шанхай. Изграждането на това предприятие ще струва $6,4 милиона, а неговата проектантска мощност е 10 000 зарядни станции годишно.

Популярното издание Electrek предполага, че става дума за зарядните станции тип Supercharger V3, които се използват предимно в обществените места най-вече за допълване заряда на електромобилите на Tesla.

Наскоро автомобилната компания на Илън Мъск съобщи, че са инсталирани 20 000 зарядни станции от този тип. Досега тези станции бяха внасяни в Китай от САЩ. Започването на производството на Supercharger V3 в Шанхай ще даде възможност за по-бързото разширяване на веригата зарядни станции на Tesla в Китай. Напълно е възможно Tesla да започне да изнася тези зарядни станции извън пределите на Поднебесната. Да си припомним, че тази година Tesla започна да експортира в Европа сглобяваните в Шанхай електромобили и е напълно възможно да постъпи по същия начин и със зарядните станции.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари