Работата на стотици хиляди уеб-сайтове бе нарушена поради прекъсване в електронния облак на Amazon.

Дефекти в работата на най-голямата в света облачна система за запис и съхранение на данни Amazon Web Services S3 AWS, възникнали тази нощ, предизвикаха прекъсване работата на почти целия интернет. Огромен брой сайтове и уеб-приложения просто спряха да работят. Информацията е на Venture Beat.

Сред пострадалите са някои онлайн услуги на Apple (App Store, Apple Music, FaceTime, iCloud, iTunes, Photo) и Adobe, уеб-сайтовете на комисията по ценни книжа и борси на САЩ, програмистката платформа GitHub, редица новинарски ресурси, платформата за потребителско инвестиране Kickstarter, пощенската услуга Mailchimp и още много много други.

Amazon съобщи в Twitter, че промлемите са възникнали в мрежовото хранилище S3 AWS, където се намира информацията, използвана от значителен брой сайтове и уеб-приложения от целия свят. Проблемите с достъпа са продължили над 2,5 часа.

Проблемът е възникнал в дата центъра на Amazon във Вирджиния и е бил отстранен за около 4 часа. Amazon не разкри причините за нарушенията в работата на своите услуги. В момента Amazon Web Services функционира в нормален режим.

Това прекъсване болезнено ни показва, доколко работата на Глобалната мрежа зависи само от няколко компании и доколко бизнесът е зависим от подобни сътресения.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
AzhenКалинКоментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Абе то хубаво, че за само за час-два спряло да работи всичко. Само да не се окаже след време, че са изтекли данните примерно на половин милиард потребители…

Калин
Калин

„прекъсване работата на почти целия интернет“ – добре, че съм си го копирал вкъщи „почти целия“ интернет, да мога да го ползвам и оффлайн 😀 😀 😀

Azhen
Azhen

И аз така , държа го в една папка на бюрото ми за всеки случай 😀