fbpx
2.8 C
София

През октомври се очакват прекъсвания в работата на интернет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Неправителствената интернет корпорация за присвоени имена и адреси ICANN предупреди, че по време на първото в историята обновяване на криптографските ключове са възможни краткотрайни смущения и прекъсвания в работата на Глобалната мрежа.

На 17 септември ще се състои заседание на членовете на ICANN, по време на което ще се реши как да се осъществи смяната на криптографските ключове на протокола Domain Name System Security Extensions (DNSSEC). Това всъщност е защитата на фундаменталните DNS интернет сървъри.

Първото в историята на интернет обновяване на KSK е планирано за 11 октомври тази година. Смяната на ключовете е важна крачка в безопасността на уеб пространството. Обновяването ще защити от вредоносна активност и ще направи невъзможно прихващането на сеанса и препращането на потребителите към вредоносни сайтове.

Според ICANN, процедурата ще засегне сравнително малък брой потребители. Според външни данни, това ще са около 750 милиона души. Възможно е в продължение на 48 часа след началото на обновяването само някои потребители да започнат да получават съобщения server failure или SERVFAIL. Няма как да се предскаже кога е прекратена валидацията на тези потребители и те ще трябва да изчакат горепосочения срок.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини