fbpx
5.8 C
София

През следващите три години Lenovo ще инвестира $3 милиарда в разработването на изкуствен интелект

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Китайската компания Lenovo кардинално променя своята структура и своите ключови бизнес процеси. През следващите три години компанията ще удвои инвестициите в софтуерните инструменти и алгоритмите от първоначалните $4,35 милиарда до $8,7 милиарда, което трябва да стане до 2024 година. В рамките на тази своя нова стратегия Lenovo ще се отдръпне от потребителската електроника и ще превърне смарт услугите в основен източник на приходи.

В интервю пред медиите генералният директор на Lenovo Ян Юанцин заяви, че неговата компания много активно развива концепцията „Смарт технологии за всички„. Според неговите думи Lenovo иска да се отдръпне от бизнес-модела, който изцяло се базира но продажбите на електронни устройства и във връзка с това специалистите на компанията работят върху нови решения за своите партньори от корпоративния сектор.

Основните инвестиции на Lenovo се дават за развитие на нови технологии в областта на изкуствения интелект. Един от главните продукти на китайската компания е програмата платформа Lenovo Brain. Тази система активно се използва за повишаване ефективността на производството, продажбите и при прогнозната аналитика. През следващите 1-2 години Lenovo възнамерява да усъвършенства тази платформа, а след това ще започна да я предлага на своите бизнес клиенти във вид на нова онлайн услуга.

Компанията уточни, че Lenovo Brain анализира огромни обеми информация с данни за транзакциите с клиентите и доставчиците, за да предостави смарт услуги, които оптимизират ефективността на обслужването на потребителите и улесняват логистиката.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини