През уикенда германците получиха парични суми за използването на електрическа енергия

5
50

В Германия бе получена толкова много електрическа енергия от възобновяеми източници, че цената на електроенергията падна под нулата.

 

През изминалия уикенд, на 8-ми май, Германия постави нова рекорд в генерирането на електрическа енергия от възобновяеми източници. Благодарение на слънчевото и ветровито време, съвместното производство на електроенергия от слънчевите панели, вятърните и водните централи достигна 55 GW. През този ден Германия е консумирала 63 GW електроенергия. По този начин делът на възобновяемите източници достигна 87%. Това бе причината цените на тока в Германия да станат за няколко часа отрицателни, а клиентите вместо да плащат, получиха известни суми за този период от време.

През този период газовите електростанции бяха изключени, но електроцентралите с въглища и атомните електроцентрали не могат да бъдат изключени така бързо и продължиха да работят.

 

Това вече не е нещо уникално. В Европа подобни пикове на производство на зелена електроенергия стават все по-чести. Към 2050 година Германия е планирала да премине към 100% зелена енергия.

Тези случаи навярно ще зачестят, а отрицателната тарифа на електроенергията може да се използва например за зареждане на електромобили или резервни акумулаторни батерии.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
AzhenurkqsrkA.comBlue_HulkБоко Хайлайфа Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Да докато дебеличките германци не плащат за ток НИЕ ТУКА трябва да плащаме още по-големи такси зелена енергия ! Аве какво е това ве !

urkqsrk
urkqsrk

Ми те са си го постигнали, защото мислят в дългосрочен план.

A.com
A.com

И при нас е мислено в дългосрочен план – как да се дои народа по-дълго време.

Blue_Hulk
Blue_Hulk

Проблемът на България е, че иска да копира от западния свят и по-точно опитваме се да бъдем като американците или иначе казано „опитваме се да подражаваме на запада“
Един от големите проблеми на България е, че няма собствено производство в световен мащаб.
Другият голям проблем проблемът е, че българското общество се занимава с политиците и техните циркове като предварителните скандали свързани с роми vs българи, преди изборите.
Така, че молете се еврото никога да не влезне в България, защото ще станем още по мизерни с афроевропейската ни заплата.

Боко Хайлайфа
Боко Хайлайфа

Вижте, тъпи сънародници: цената на токо за крайнио изпотребител у немачко няма нищо общо с това колко зилена, уранжава или кафева енергия е произведена. Цената е обект на договор между потребителя и провайдъра, като договорът е минимум за 2 години. Така че, драги ми Андрешковци, дето сте нацвъкали тая безбожна и лъжлива тъпня, никой германец няма да получи и цент обратно, понеже перките на офшорните вентилатори през април са се въртели по-бързо. Има още много неща, които бих могъл да ви обясня за Германия, но едва ли имате капацитета да ги вденете.