През уикенда германците получиха парични суми за използването на електрическа енергия

5
249

В Германия бе получена толкова много електрическа енергия от възобновяеми източници, че цената на електроенергията падна под нулата.

 

През изминалия уикенд, на 8-ми май, Германия постави нова рекорд в генерирането на електрическа енергия от възобновяеми източници. Благодарение на слънчевото и ветровито време, съвместното производство на електроенергия от слънчевите панели, вятърните и водните централи достигна 55 GW. През този ден Германия е консумирала 63 GW електроенергия. По този начин делът на възобновяемите източници достигна 87%. Това бе причината цените на тока в Германия да станат за няколко часа отрицателни, а клиентите вместо да плащат, получиха известни суми за този период от време.

През този период газовите електростанции бяха изключени, но електроцентралите с въглища и атомните електроцентрали не могат да бъдат изключени така бързо и продължиха да работят.

 

Това вече не е нещо уникално. В Европа подобни пикове на производство на зелена електроенергия стават все по-чести. Към 2050 година Германия е планирала да премине към 100% зелена енергия.

Тези случаи навярно ще зачестят, а отрицателната тарифа на електроенергията може да се използва например за зареждане на електромобили или резервни акумулаторни батерии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "През уикенда германците получиха парични суми за използването на електрическа енергия"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
Azhen
Azhen

Да докато дебеличките германци не плащат за ток НИЕ ТУКА трябва да плащаме още по-големи такси зелена енергия ! Аве какво е това ве !

urkqsrk
urkqsrk

Ми те са си го постигнали, защото мислят в дългосрочен план.

A.com
A.com

И при нас е мислено в дългосрочен план – как да се дои народа по-дълго време.

Blue_Hulk
Blue_Hulk

Проблемът на България е, че иска да копира от западния свят и по-точно опитваме се да бъдем като американците или иначе казано “опитваме се да подражаваме на запада”
Един от големите проблеми на България е, че няма собствено производство в световен мащаб.
Другият голям проблем проблемът е, че българското общество се занимава с политиците и техните циркове като предварителните скандали свързани с роми vs българи, преди изборите.
Така, че молете се еврото никога да не влезне в България, защото ще станем още по мизерни с афроевропейската ни заплата.

Боко Хайлайфа
Боко Хайлайфа

Вижте, тъпи сънародници: цената на токо за крайнио изпотребител у немачко няма нищо общо с това колко зилена, уранжава или кафева енергия е произведена. Цената е обект на договор между потребителя и провайдъра, като договорът е минимум за 2 години. Така че, драги ми Андрешковци, дето сте нацвъкали тая безбожна и лъжлива тъпня, никой германец няма да получи и цент обратно, понеже перките на офшорните вентилатори през април са се въртели по-бързо. Има още много неща, които бих могъл да ви обясня за Германия, но едва ли имате капацитета да ги вденете.

wpDiscuz