През уикенда бе фиксиран голям спад в курса на всички основни криптовалути.

Цената на биткойна слезе под $7000 и достигна до ниво $6765,54 за 1 BTC. Това е сериозен спад от около 12%, Пазарната капитализация на основната криптовалута слезе на $42 милиарда. В сравнение с началото на тази година, спадът на Bitcoin е приблизително 53%.

Подобна е ситуацията и при останалите криптовалути. Техният спад е средно с 10%. Като резултат от това, целият криптовалутен пазар се сви до $298 милиарда. През месец януари той бе на ниво $830 милиарда.

Причината за тази ситуация са няколко фактора, едновременното действие на които доведоха до това значително понижение на криптовалутния курс. В Южна Корея бе регистрирана хакерска атака срещу борсата Coinrail, довела до загубата на известно количество криптовалута. Coinrail не съобщава сумата, но уточни, че около 70% от откраднатите цифрови активи са от „студените портфейли“. Това е хардуер, който няма достъп до интернет. Корейската полиция разследва инцидента.

Coinrail не е от най-големите криптовалутни борси, но създаде силен негативен тренд.

Има и сериозни опасения, че Китай може да забрани криптовалутните търговски площадки на своя територия. Всичко това се отразява отрицателно на цифровите пари.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари