През уикенда бе фиксиран голям спад в курса на всички основни криптовалути.

Цената на биткойна слезе под $7000 и достигна до ниво $6765,54 за 1 BTC. Това е сериозен спад от около 12%, Пазарната капитализация на основната криптовалута слезе на $42 милиарда. В сравнение с началото на тази година, спадът на Bitcoin е приблизително 53%.

Подобна е ситуацията и при останалите криптовалути. Техният спад е средно с 10%. Като резултат от това, целият криптовалутен пазар се сви до $298 милиарда. През месец януари той бе на ниво $830 милиарда.

Причината за тази ситуация са няколко фактора, едновременното действие на които доведоха до това значително понижение на криптовалутния курс. В Южна Корея бе регистрирана хакерска атака срещу борсата Coinrail, довела до загубата на известно количество криптовалута. Coinrail не съобщава сумата, но уточни, че около 70% от откраднатите цифрови активи са от „студените портфейли“. Това е хардуер, който няма достъп до интернет. Корейската полиция разследва инцидента.

Coinrail не е от най-големите криптовалутни борси, но създаде силен негативен тренд.

Има и сериозни опасения, че Китай може да забрани криптовалутните търговски площадки на своя територия. Всичко това се отразява отрицателно на цифровите пари.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
17 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
18 Автори на коментарите
Въпрос към теб "Реалността"дсфдсфcl500AhaАлекс Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

това да се чува

Киро слепоти
Киро слепоти

Глупак некадърен.Църкай си цс и смучи кура тъпако

ХР исто
ХР исто

ако утре биткойна стане 1$ къде отива всичото изхабено електричество за добиването му

Арт и сто
Арт и сто

Ееее,без да искаш си отговори . Точно поради тази причина няма как да стане 1 долар

Dave
Dave

Даже и да стане 1 долар , толкова пари изкарахме през последните 10г че повечето от копачите могат вече да се пенсионират. Всичко отдавна е обърнато в имоти (поне при мен). Ама надали ще стане 1 долар де.

Вьзбудено_хакерско_пенисче
Вьзбудено_хакерско_пенисче

Само така браво.Пожелавам на всички малоумни филмирани псевдохакери да посрещнат утрешния ден на минус .Видял тьпия бьлгарин че тьргуват хората с биткойн и той решил да препечели.

aha
aha

пожеланията ти са присъщи на един етнос който е доста разпознат у нас. Интересно ми е защо използваш „ь“ вместо „ъ“? При положение, че не правиш разлика между двете букви, къде си тръгнал изобщо да се опитваш да се направиш на интересен? И си тръгнал да наричаш някой друг „тъп“? Уау!

djagi
djagi

искам цялата тъпня с биткоина да приключи, защото не искам сайтовете да копаят цифрови пари на мой гръб, не искам да перат пари наркоси, не искам хлапета да се чувстват много велики излезнали вчера от ташаците на бащите си, не искам да имам вируси с откуп биткоини и всички подобни шитни. време е тази идиотщина да спре, заради която се губи полезен капитал, ток, ресурси. искам диктаторите някъде по света да не мислят, че имат милиони биткоини, искам всички алчни и малоумни идиотчета, да слезнат на земята, да си загубят всичките спестявания и взети кредити, да се нормализират нещата докато… Виж още »

aha
aha

и на мен ми се иска олигофрени като теб да нямат възможност да ръсят пълни глупости! Време е на недоклатени кретени като теб да им бъде наложена цензура! А това да искаш други да губят пари, заради някакви твои идиотски разбирания е доста циганско. Браво!

root
root

чувствай се с наложена цензура.. сгъвай кой-ните и чезни рязко.. мисля, djagi описа доста добре ситуацията (с изключение на гадното пожелание), но прочитайки твоите малоумни коментари всеки път.. май пожеланието е било директно за теб.. цървул..

aha
aha

ти мислиш? Ако можеше да мислиш щеше да си осъзнал колко големи глупости е написал предния цървул. Олигофрен като теб да нарече коментарите ми „малоумни“ е даже похвално за мен. Цървул ще викаш на майка си, педал!

Aymaliev
Aymaliev

Пък аз само искам да си купя видеокарти на четвърт от цената в магазина (и да ги впрегна да вършат истинска/полезна работа, но това е друг въпрос).

aha
aha

на четвърт цена никога не са били. Иначе ти съчувствам искрено.

oho
oho

Не са били, ама скоро ще станат. Като се срине още веднъж койна и да видиш как кандидат-милионерите, набутали се с карти за по няколко бона, ще продават и на 4, и на 5, и на 10 пъти по-ниска цена, само и само да си платят поредната вноска по кредита и да не влезе у тях ЧСИ да им изнесе всичко…

Aha
Aha

Медиум си ти. Интересно ми е от къде черпиш знания и как на нови карти ще им падне цената 4 пъти от сегашната. За ЧСИ си чувал, ама не съвсем…

Алекс
Алекс

Мале каква буря, биткойна никъде няма да отиде но предполагам ще се урегулира до някакви стабилни нива. Вече мина хайпа и бързата печалба и както всичко друго инвестицията ще си се избива кротко и по-лека.
А че биткойна се наложи като валута няма спор. Всеки може да купи и продаде и най вече няма инфлацията на локална валута (Венецуела например) и не се налага да минаваш през гадните чейнчаджии.

Според мен и двата типа коментари – „Криптото е отговора на всичко!!!“ (не е защото отговора е 47 🙂 ) или „Това ще си замине като обущарите едно време…“ са крайни и нелогични.

Отговор
Отговор

Отговора е 42…

Алекс
Алекс

Прав си. 🙂

Реалността
Реалността

Биткойна е една безсмислица. Добрата идея за засраха алчни педалчета за бърза печалба. Биткойна трябваше да влезе в реалният свят, да може да се пазарува бързо лесно и удобно навсякъде във всеки магазин. А те го засраха, и сега само някакви псеудо-нърдове и гийк-уанаби-та „копат“, харчейки ток (платен от парите на мама и тати) или откраднат от общия ток на блока/входа/асаньора/факултета/университета/директно от трафопоста/съседа/уличните лампи. биткойна няма РЕАЛНО физическо покритие, защото с него не се ПРОИЗВЕЖДА нищо. Банките не отпускат заеми на фирми, концерни и корпорации във БИТКОЙН, за да строят въпросните фирми и заводи кораби, коли, самолети, стоки и услуги!… Виж още »

realen?
realen?

Извинявай, какво е засраха? Иначе си личи че ги чуваш нещата!

cl500
cl500

това малко като сценарий на филм звучи 🙂

дсфдсф
дсфдсф

Не се насирай ве маниак 🙂

Въпрос към теб "Реалността"
Въпрос към теб "Реалността"

„Биткойна е една безсмислица….“

Възможно е и да има нещо вярно в това, което си написал. Искам да те попитам нещо, ако имаше възможност да си от първите копачи на биткойн или просто имаш възможност да го направиш с биткойн в този му вид, щеше ли да се включиш и да направиш много пари, „знейки“ всички тези „лоши“ и „неморални“ неща за криптото?
Ако „Да“ – значи си лицемер, ако“НЕ“ – е нека другите да ти повярват на отговора.