През 2010 над 1 млрд PC ще са с Windows

0
1

Според собствената статистика на Microsoft към днешна дата в света работят от порядъка на 600 милиона компютъра с инсталирана операционна система Windows. Към края на 2010 година от Microsoft очакват паркът персонални компютри, работещи с такава операционна система да се увеличи. Анализаторите в компанията планират броят им да достигне 1 милиард.

Информацията беше изнесена от Уил Пул, шеф на отдела в Microsoft, отговарящ за клиентската версия на операционните системи Windows. Основно се очаква да нарасне броят на заявките от корпоративни клиенти от развитите страни, от представители на малкия и средния бизнес в развиващите се страни, както и търсенето от страна на OEM-производители.

В компанията отделят внимание и на “консервативните” потребители с цел те да бъдат насърчени да преминат към новите версии на Windows. По данни на Microsoft, от порядъка на 35% от корпоративните клиенти използват Windows 98, Windows Millennium, Windows NT. За удобство при преминаването към Windows XP корпорацията даже разработва т.нар. Solution Accelerator-ов – специален инструментариум за безболезнено и бързо (до няколко минути на система) прехвърляне от стара към нова версия на Windows, като се запазват всички потребителски данни и настройки. Най-новото средство в тази сфера беше демонстрирано на ежегодната среща на партньорите на Microsoft и е било добре прието от участниците в конференцията.

Източник: Data.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за