fbpx
-1.1 C
София

През 2017 година, броят на аудио-видео устройствата свързани към интернет ще надвиши населението на земята

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според изчисленията на анализаторите от IHS, през 2017 г. в света ще има повече от 8 милиарда аудио-видео устройства свързани към Интернет. С други думи, броят им ще надвиши населението на планетата. Към категорията аудио-видео устройства свързани към Интернет, анализаторите причисляват голямо разнообразие от електронни устройства, като таблети, смарт-телевизори, игрови конзоли, смартфони, декодери, блу-рей плейъри и персонални компютри.

В момента, тези устройства са 4,3 милиарда, а през 2017 г. те ще са 8,2 млрд., т.е. 90% повече. Населението на Земята се очаква към 2017 година да бъде приблизително 7,4 милиарда души. Лесно е да се изчисли, че на човек ще принадлежат около 1-2 аудио-видео устройства, свързани към Интернет.

Освен това, в Северна Америка и Западна Европа, растежът ще бъде относително по-бавен – 10% годишно. В Азиатско-тихоокеанския регион, той ще е равен на 20%. В периода до 2017 „популацията“ на устройствата свързани към Интернет тук ще нарасне с 1,9 млрд.

Трябва да се отбележи също, че през 2005 г., персоналните компютри са представлявали 93% от всички свързани към глобалната мрежа устройства. Въпреки това, до края на 2017 г., компютрите ще са едва 23%. Приблизително 5% от свързаните към интернет устройства ще бъдат представлявани от умните телевизори и 2% – от игровите конзолите. Общият дял на смартфоните и таблетите ще достигне 67%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини