Аналитиците от компанията Jon Peddie Research (JPR) представиха отчет, в който са публикувани данните относно продажбите на видеокарти от страна на AMD и Nvidia. В отчета се казва, че миналата година AMD рязко е увеличила продажбите на графични карти и вече догонва Nvidia по продажби.

Според представения анализ на Jon Peddie Research (JPR), през 2017 година са продадени около 3 милиона видеокарти. JPR отбеляза, че към края на годината AMD е увеличила продажбите си с 8,1%, а Nvidia ги е намалила с 6%, предимно поради недостига на компоненти, необходими за производството на графични карти от топ ниво.

В отчета на JPR се вижда, че по-голямата част от тези видеокарти са закупени от геймърите, а не от майнърите, въпреки че процентът на хората занимаващи се с добив на криптовалута също бележи стремителен ръст. Аналитиците са уверени, че търсенето на видеокарти от страна на геймърите ще се увеличи, понеже майнърите вместо видеокарти ще започнат да използват специализирани изчислителни устройства и към края на годината делът на геймърите ще нарасне до предишните нива.

JPD подчерта, че хората, които закупуват видеокарти за добив на криптовалута продължават силно да влияят на пазара на компонентите за видеокарти и засега високите цени на мощните видеокарти се запазват.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари