През 2017 година 44% от жителите на Земята ще използват смартфони

0
120

Според изследователската компания Strategy Analytics, броят на потребителите на смартфони в света в периода от 2016 до 2022 година ще се увеличи с 58%. Очаква се, че степента на проникване на смартфоните сред световното население през 2016 г. ще достигне 39%, а през 2017-та ще нарасне до 44%. Нещо повече, към края на разглеждания период, индексът ще достигне 59%, смятат специалистите.

От географска гледна точка, лидерските позиции по отношение на внедряването на смартфоните ще продължат да се заемат от развитите пазари – Северна Америка и Западна Европа. В същото време, най-високите темпове на растеж на разпространението на смартфоните ще се наблюдават в развиващите се пазари на Централна и Латинска Америка, както и Азия и Тихоокеанския регион. Най-бавно навлизане на смартфоните ще се наблюдава в Африка и страните от Близкия Изток.

По-рано експертите на същата компания съобщиха, че през 2016 г. броят на използваните в света смартфони ще се увеличи с 13% и ще достигне 3 милиарда устройства. Следващата бариера от 4 милиарда апарата трябва да се достигне до 2020 година. Също така беше отбелязано, че най-търсени в света продължават да са  устройствата под управлението на Android OS, а на второ място по популярност се нарежда Apple iOS.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари