През 2017 г. световните доставки на „умни“ носими устройства ще нараснат до 120 милиона броя

0
40

Световните доставки на „умни“ носими устройства през 2016 г. са достигнали 94 милиона броя, а общата стойност на тази продукция възлиза на 18,7 млрд. долара, което е увеличение в сравнение с данните от предходната година с 42%. Такива данни публикува тайванската аналитична организация Market Intelligence and Consulting Institute (MIC), съобщава DigiTimes.

Очаква се, че през 2017 г., доставките на носима електроника ще нараснат до 120 милиона броя. Смарт-часовниците ще заемат в този обем малко повече от половината – техните доставки ще нараснат с 50%, до 63 милиона устройства. Доставките на смарт-гривни ще възлизат на 57 милиона единици, изчислили са от MIC.

Също така, експертите прогнозират, че тайванските производители ще увеличат своя дял в общия обем пускана в света носима електроника. Ако през 2016 г. компаниите от Тайван са доставяли 39% от всички „умни“ часовници и гривни, то през 2018 г. доставките на компаниите ще се увеличат до 42%, а през 2021 ще достигнат 46%, се казва в изследването.

Нека добавим също, че по-рано анализаторите от Juniper Research представиха своята оценка за пазара на смарт-часовниците, която е по-консервативна в сравнение с очакванията на MIC. Експертите смятат, че само през 2021 г. доставките на „умни“ часовници ще се увеличат до 60 млн. броя. В този случай, приходите от продажбите им се очаква да достигнат 21,5 млрд. долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари