През 2017 г. стрийминг услугите са донесли на музикалната индустрия 39 % от приходите

0
143
Изследователската компания MIDiA Research публикува доклад, според който стрийминг услугите са спасили музикалната индустрия. През 2017 г., световният музикален бизнес е нараснал, а доходите възлизат на $17,4 млрд. в сравнение с $16 млрд. през 2016 г. За този период, приходите от стриймингови услуги са нараснали с 39 % и възлизат на $7,4 милиарда.

Приходите от съществуващите по-рано източници, като например закупуване на албуми и песни, паднаха общо с $783 милиона.

Авторите на отчета споменават не само финансовите показатели на музикалните компании. Те са забелязали, че стрийминговите услуги са принудили хората да придобият нови навици, свързани с музиката. С възможността срещу месечна такса да се слуша всякаква музика, много потребители са разширили вкусовете си. Те са започнали да обръщат внимание на нови жанрове и музикални направления.

Освен това, обемът на пиратските изтегляния в сравнение с 2013 година е намалял повече от два пъти.

В ерата на лазерните дискове, потребителя, който харесваше една или няколко песни от албума, трябваше да слуша целия албум подред, или ръчно да превключва песните или да сменя дисковете. В ерата на цифровите списъци за възпроизвеждане, хората лесно създават плейлисти на любимите си песни и спират да слушат албуми.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за