Mercedes-Benz GLC F-Cell ще бъде първият хибриден електромобил. който работи и с водород. Автомобилният производител представи първите модели на GLC F-Cell по време на автомобилното шоу във Франкфурт и обеща, че в САЩ продажбите ще започнат през 2019 година.

Малко са производителите, които се решават да произвеждат автомобили с водородно гориво, но Mercedes-Benz изглежда иска да проучи пазара и да намери нова ниша.

Показаните модели имат електрически двигател с мощност 197 конски сили и капацитет на акумулаторния блок 13,8 киловатчаса. След зареждане на акумулаторните батерии в продължение на час и половина хибридът може да измине 48 километра. А с помощта на водородния двигател GLC F-Cell може да достигне скорост 160 километра в час.

Към днешен ден съществува сериозна конкуренция сред хибридите, като например Honda Clarity Fuel Cell, Hyundai Tucson FCV и Toyota Mirai, които могат да да бъдат взети на изплащане в Калифорния при цена $300-$500 на месец. Цената на новия хибрид на Mercedes-Benz ще бъде много по-висока и ще може да се използва само в районите със зареждане на водород.

В САЩ, инфраструктурата с водородно гориво е ограничена само до Лос Анджелис и Сан Франциско. Планира се строежът на нови зарядни станции.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за