През 2020 година трафикът на пиратските сайтове рязко е спаднал заради новия алгоритъм на Google

2
1659

Уеб изданието TorrentFreak съобщи, че през миналата година трафикът на пиратските сайтове рязко е намалял. Подробният анализ показва, че броят на преходите към тези сайтове от търсачките е намаляло с около една трета. Причината за този спад са предимно обновените алгоритми на Google.

Интернет гигантът активно понижава рейтинга на сайтовете, срещу които има най-много жалби и най-много молби за премахване от резултатите на търсачката. Това оказа твърде негативно влияние на посещаемостта на пиратските сайтове особено през 2020 година.

Компанията за мониторинг на пиратството MUSO представи детайлна информация за трафика на пиратските сайтове от гледна точка на търсачките. Тези данни показват, че броят на този вид посещения рязко е намалял.

Изображението по-долу показва посещенията на общодостъпните торент сайтове за периода от месец декември 2019 година до ноември 2020, без да е включен трафика от търсачките. Вижда се постепенното понижаване с около 10%. През изминалите две три години спадът на трафика на пиратските сайтове бе почти същият. Данните по-долу показват временен пик на посещенията през март и април, когато започна пандемията от новия коронавирус.

Но графиката на прехвърлянията само от търсачките показва много по-голям спад. От месец декември 2019 година до ноември 2020-та трафикът от търсачките е спаднал с около една трета. Тенденцията за понижаване започва в средата на месец януари, след това през месец май следва втория по-сериозен спад.

Тези спадове в трафика не са случайни и съответстват на първите две основни обновявания на алгоритмите, за което Google съобщи на 13 януари и на четвърти май миналата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари